divendres, 5 de juliol del 2013

#nosaltresdecidim


Ahir dijous 4 juliol #nosaltresdecidim van convocar davant de la Catedral de Barcelona sota el lema “que no ens retallin el dret a l’avortament”.

Aquesta setmana coincidim amb el tercer aniversari de l’entrada en vigor de la Llei de Salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs (2/2010), volem fer un crit alt i plural de la societat civil catalana de rebuig a l’anunciada contrareforma, que limitaria les opcions d’avortar de forma legal i segura.

L’activitat es va realitzar davant la Catedral de Barcelona per simbolitzar com el govern del PP vol reformar la llei segons els dictats de l’església catòlica i als sectors més conservadors. Cal que diguem clarament no a aquest contrareforma, que faria retrocedir més de 30 anys enrere en drets de les dones. I no acceptarem en silenci que retallin els drets de les dones per satisfer a l’església i als sectors més conservadors.

"Les lleis restrictives són violatòries dels drets humans. Una regressió legal no es pot convertir en una regressió social. Les dones hem de mantenir la dignitat, l'autonomia i la llibertat individual.

La il.legalitat des de la professionalitat comporta negligència punitiva. La il.legalitat des de la personalització provoca morts.

Els professionals volem ajudar, les dones no volem perdre el dret a decidir.

Educació sexual com a eïna preventiva, informativa i formativa, per una tria raonada i madura.

Avortament legal per evitar clandestinitat, infeccions, mort..I convertir l'avortament en un acte repulsiu en comptes d'un dret fonamental."



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada